luni, 8 ianuarie 2018

Hansa BOEI64590015 | evaluare | caracteristici tehnice

SEGMENT PIATA, VARIATIE PRET Hansa BOEI64590015

Cuptorul incorporabil Hansa BOEI64590015 face parte din gama de entry level a producatorului polonez de electrocasnice, pretul variaza intre 600 si 1000 de lei.      

RAPORT CALITATE PRET Hansa BOEI64590015

OPTIUNI UTILIZARE Hansa BOEI64590015

EFICIENTA AUTOCURATARE Hansa BOEI64590015

DESIGN Hansa BOEI64590015

PRODUSE COMPLEMENTARE Hansa BOEI64590015

FIABILITATE Hansa BOEI64590015

Dacă citiÈ›i acest articol de pe tabletă sau telefon mobil vă recomandăm să rotiÈ›i dispozitivul pentru a putea vedea evaluarea produsului pentru fiecare criteriu.  

EVALUAREA CUPTORULUI INCORPORABIL Hansa BOEI64590015

Mai jos gasiti evaluarea facuta de Blog Electrocasnice, tinand cont de principalele criterii de alegere pentru un cuptor incorporabil, precum si principalele caracteristici de care sa tineti cont atunci cand alegeti un cuptor incorporabil care sa se potriveasca nevoilor utilizatorului:



Preturile la care puteti cumpara acest model de la principalele magazine de electrocasnice:

     
          

Raport Calitate Pret                        ★★★★★

Raportul calitate pret este dat in principal de cateva caracteristici obligatorii pentru ca un cuptor incorporabil sa fie bun, aici referindu-ma in special in cazul cuptoarelor incorporabile electrice, la necesitatea existentei convectorului, convector care este amplasat in partea din spate a cavitatii cuptorului si care, in majoritatea cazurilor este vizibil si in poza de prezentare a produsului, deci, va puteti da seama din start daca exista sau nu. Acest subansamblu garanteaza posibilitatea de preparare la o temperatura uniforma in intreaga cavitate, ceea ce inseamna ca mancarea va fi gatita uniform. Da ca exista sistem de autocuratare, pretul creste de la sistemul catalitic, care este intalnit pe segmentul middle level, pana la cel pirolitic, cel mai eficient sistem de autocuratare de pe piata. 

Acum diferentele de brand, influenteaza si ele bineinteles pretul. Daca ar fi sa facem un top al producatorilor de cuptoare incorporabile incorporabile, recomandarile noastre sunt urmatoarele:

  1.  Miele
  2.  Siemens, AEG
  3.  Electrolux, Bosch, Teka, Franke
  4.  Whirlpool, Beko, Samsung, Hotpoint, 
  5.  Hansa, Zanussi, Arctic, Pyramis
Existenta suportilor telescopici contribuie si ei atat la confortul oferit pentru utilizator cat si in ceea ce priveste pretul cuptorului. Daca ar fi sa sintetizam, un cuptor incorporabil electric fara convector are un pret de sub 700 de lei. Orice pret mai mare de 700 de lei, nu-l face recomandabil din acest punct de vedere. In cazul cuptoarelor incorporabile cu convector, acestea pleaca de la 800 de lei. Daca are autocuratare catalitica, un raport calitate pret bun il gasiti in jurul sumei de 1200 de lei. Daca are retete presetate, pretul ar trebui sa creasca cu 30 la suta. Suportii telescopici urca pretul cuptorului cu circa 100-200 de lei

    Optiuni utilizare                                  ★★★☆☆

    In ceea ce privesc optiunile de utilizare, un minim privind numarul de functii ar fi de cinci sau sase functii. Acum, teoretic, cu cat numarul de functii este mai mare cu atat optiunile si numarul de alimente ce pot fi preparate este mai mare, insa cele mai mare parte din retete se pot gati in cele 5-6 functii. Exista insa cuptoare performante care au retete presetate, iar atunci cuptorul isi seteaza singur temperatura si functia in functie de reteta, utilizatorul selectand spre exemplu reteta pui, iar cuptorul stie ce sa faca in acest sens. Tot la capitolul optiuni de utilizare, recomand suportii telescopici. Acestia sunt foarte practici, deoarece se poate scoate tava din cavitatea cuptorului si aceasta va sta in consola cu ajutorul suportilor, un  lucru foarte util atunci cand de exemplu vreti sa luati sau sa puneti ceva in tava, sau daca vreti sa amestecati.

    Eficienta autocuratare                ☆☆

    In ceea ce priveste eficienta autocuratarii, exista trei sisteme de autocuratare, bazate pe doua procese fizico-chimice. Pe procesul catalitic exista doua tipuri de autocuratare:
    • cu pereti catalitici, pereti porosi, consumabili, cu o durata estimata de viata de 2-3 ani de zile, o gasiti pe piata sub denumirea comerciala de autocuratare catalitica
    • curatare pe baza de vapori de apa, cel mai putin eficient, fiind nevoie de interventia ulterioara a utilizatorului care va trebui sa curete cu o laveta, impuritatine inmuiate. Gasiti acest tip de autocuratare sub denumirele comerciale de AquaClean
    Autocuratarea pirolitica este practic singura care curata singura cuptorul, nemaifiind nevoie de interventia utilizatorului si nici de consumabile. insa acest tip de autocuratare, urca pretul cuptorului cu pana la 50 la suta.

    Design                                   ★★★☆☆

    Pe piata exista doua linii de design in care se pot incadra electrocasnicele incorporabile. Daca optati pentru o bucatarie moderna, electrocasnicele trebuie sa urmareasca aceeasi linie. Daca doriti o bucatarie retro, rustica, producatorii de electrocasnice pun la dispozitia utilizatorului si astfel de electrocasnice, electrocasnice care in general evita inoxul. 

    In cazul cuptoarelor incorporabile ce urmaresc o linie moderna de design, este bine sa optati pentru modele cat mai ergonomice, cu butoane push in, retractabile, panouri electronice de comanda, daca se poate full touch control cu atat mai bine, modelele de varf avand panoul full touch control.


    Seturile de incorporabile rustice au dimpotriva butoane retro si in general forme mai rotunjite, care sa sustina vizual aceasta intentie a designerului de produs. In general produsele retro sunt mai scumpe, avand in vedere ca exista o piata mai mica, sa spunem usor exclusivita, desi modelele premium cu design modern pot ajunge si la preturi de 3, 4000 de euro.

    Produse complementare             ★★★☆

    In general este bine sa optati pentru plite, hote si eventual cuptoare cu microunde acolo unde este cazul, incorporabile, care sa apartina nu doar aceluiasi producator, dar sa se si potriveasca din punct de vedere a liniei de design si totodata din punct de vedere cromatic. In general producatorii gandesc gamele de produse astfel incat sa permita utilizatorului posibilitatea sa opteze pentru mai multe modele. In general, noi va recomandam produse complementare cu care produsul se poate asocia. Este mai simplu in cazul electrocasnicelor cu design modern, in cazul electrocasnicelor rustice, existand de cele mai multe ori o singura optiune pentru plita si hota incorporabila.

    Fiabilitate                                                          ★★☆☆

    Fiabilitatea este in general relationata cu calitatea si renumele producatorului, mai multe in acest sens am mentionat mai sus, in criteriul Raport pret calitate. Oricum, cuptoarele incorporabile sunt in general o categorie de electrocasnice incorporabile care este foarte fiabila, indiferent de branding.

    CARACTERISTICI GENERALE
    Tip alimentare
    Electric
    Capacitate (l) 66
    Clasa de eficienta energetica A
    Control cuptor Electronic
    Tip afisaj LED
    Timer Da
    Grill Da
    Numar functii 8
    Geam de protectie 3 straturi
    FUNCTII SI PROGRAME
    Incalzire rapida
    Da
    Iluminare interioara Da
    Convectie aer fierbinte Da
    Functie decongelare Da
    Incalzire inferioara Da
    Incalzire superioara Da
    ACCESORII
    Gratar combi
    Da
    Suporturi telescopice Da
    Tava coacere 1 x tava plata 1 x tava adanca
    Alte accesorii Ghidaje pentru tavi Tava ProCook (tip fagure)
    DATE TEHNICE
    Putere (W)
    2900
    Putere Grill (kw) 2
    Consum de energie (kW/h) 0.79
    Greutate (Kg): 31
    Dimensiuni (I x L x A) (cm) 59.5 x 59.5 x 57.5
    Inox Da
    Culoare Inox
    Altele Email usor de curatat Geam interior al usii cu instructiuni pentru gatit

    Postări populare

    Comentarii si pareri de pe forumul Incorporabile Premium

    Comentarii pe Incorporabile Premium