luni, 12 februarie 2018

Păreri despre plita incorporabilă Whirlpool AKM 260 IX

SEGMENT PIAȚĂ, VARIAȚIE PREȚ Whirlpool AKM 260 IX

Plita incorporabilă Whirlpool AKM 260 IX face parte din gama de entry level a producătorului de electrocasnice, prețul variază între 400 și 600 de lei.      

RAPORT CALITATE PREȚ Whirlpool AKM 260 IX

CALITATE GRĂTARE Whirlpool AKM 260 IX

CALITATE MATERIAL Whirlpool AKM 260 IX

DESIGN Whirlpool AKM 260 IX

PRODUSE COMPLEMENTARE Whirlpool AKM 260 IX

FIABILITATE Whirlpool AKM 260 IX

Dacă citiți acest articol de pe tabletă sau telefon mobil vă recomandăm să rotiți dispozitivul pentru a putea vedea evaluarea produsului pentru fiecare criteriu.  

EVALUAREA PLITEI INCORPORABILE Whirlpool AKM 260 IX

Mai jos găsiți evaluarea făcută de Blog Electrocasnice, ținând cont de principalele criterii de alegere pentru o plită incorporabilă, precum și principalele caracteristici de care să țineți cont atunci când alegeți o plită care să se potrivească nevoilor voastre:

Prețurile la care puteți cumpăra acest model de la principalele magazine de electrocasnice:

                

Raport Calitate Preț                   ★★★☆

Raportul calitate preț este dat în principal de câteva caracteristici obligatorii pentru ca o plită incorporabilă să fie considerată bună. În primul rând aș puncta aici necesitatea existenței unei geometrii bune a grătarelor și a arzătoarelor, geometrii care pot facilita sau nu un anumit confort în utilizare. Pe lângă aceasta, o plită cu un foarte bun raport preț calitate trebuie să aibă un inox sau tablă emailată sau sticlă în aliaj ca material, de foarte bună calitate, ușor de curățat și întreținut. Caracteristici obligatorii: aprindere electrică integrată pe buton și supapă de siguranță pentru gaz.

Acum diferentele de brand, influențează și ele bineînțeles prețul. Dacă ar fi să facem un top al producătorilor de plite incorporabile, recomandările noastre sunt următoarele:

  1.  Miele
  2.  Siemens, AEG
  3.  Electrolux, Bosch, Teka, Franke
  4.  Whirlpool, Beko, Samsung, Hotpoint, 
  5.  Hansa, Zanussi, Arctic, Pyramis

    Calitate grătare                              ★★☆☆☆

    Cele mai bune grătare sunt cele din fontă. Pe piață găsiți două tipuri de grătare, unele din oțel emailat, grătare cu care ne-am mai întâlnit în general în cazul aragazurilor clasice, grătare care sunt mai subțiri, mai instabile în majoritatea cazurilor, în schimb mai ușoare și prin urmare mai ușor de curățat. Dezavantajul acestora este dat de faptul că, în timp, emailul nu rezistă sub flacăra intensă și acesta se va desprinde, în special în zona arzătoarelor.

    Plitele cu grătare din fontă sunt preferabile, însă trebuie avut în vedere faptul că și această fontă este de mai bună sau de mai slabă calitate. În general, cu cât este mai fină, cu atât există o fontă cu un aliaj în mai mare proporție, scopul unui material în aliaj fiind acela de a face grătarul mai puțin poros și mai puțin casant. Cu cât este mai poros cu atât este mai greu de curățat, dar și prin urmare fonta este de mai slabă calitate. Noi vom evalua fiecare plită în parte și din punct de vedere al acestei caracterisitici.

    Calitate material                         ★★★☆☆

    În ceea ce privește materialul din care se poate realiza o plită, inoxul este cel mai întâlnit, este și cel mai bun în cazul în care în bucătărie se gătește intensiv, este și cel mai igienic, având în vedere că este un material considerat antiseptic, însă se curăță cel mai greu dintre toate opțiunile de materiale. 

    Pe de altă parte plita din tablă emailată se curăță mai ușor, este la fel de practică precum  o plită pe inox, are și ea cuvă pentru preluarea lichidelor, ceea ce spre exemplu nu găsiți în cazul plitelor pe sticlă, adică, în cazul în care mâncarea dă pe dinafară, nu există niciun obstacol pentru ca aceasta să ajungă pe blat și mai departe de aceasta. Pe de altă parte, o plită incorporabilă pe sticlă, are, în general cel mai elegant design, se curăță și mai ușor, însă de obicei grătarele sunt mai puțin fixe, cu atât mai mult cu cât vorbim de grătare din oțel emailat. Există însă și excepții, dar, în general recomandăm plitele incorporabile pe sticlă, în cazul în care în bucătărie nu se gătește intensiv.

    Design                                                    ★★★☆☆

    Pe piata exista doua linii de design in care se pot incadra electrocasnicele incorporabile. Daca optati pentru o bucatarie moderna, electrocasnicele trebuie sa urmareasca aceeasi linie. Daca doriti o bucatarie retro, rustica, producatorii de electrocasnice pun la dispozitia utilizatorului si astfel de electrocasnice, electrocasnice care in general evita inoxul. 

    Seturile de incorporabile rustice au dimpotriva butoane retro si in general forme mai rotunjite, care sa sustina vizual aceasta intentie a designerului de produs. In general produsele retro sunt mai scumpe, avand in vedere ca exista o piata mai mica, sa spunem usor exclusivita, desi modelele premium cu design modern pot ajunge si la preturi de 3, 4000 de euro.

    Produse complementare                   ★★★☆☆

    În general este bine să optați pentru cuptoare și hote și eventual cuptoare cu microunde acolo unde este cazul, incorporabile, care să aparțină nu doar aceluiași producător, dar să se și potrivească din punct de vedere a liniei de design și totodată din punct de vedere cromatic. În general producătorii gândesc gamele de produse astfel încât să permită utilizatorului posibilitatea să opteze pentru mai multe modele. În general, noi vă recomandăm produse complementare cu care produsul se poate asocia. Este mai simplu în cazul electrocasnicelor cu design modern, în cazul electrocasnicelor rustice, existând de cele mai multe ori o singura opțiune pentru cuptor și hotă incorporabilă.

    Fiabilitate                                                           ★★★☆

    Fiabilitatea este în general relaționată cu calitatea și renumele producătorului, mai multe în acest sens am menționat mai sus, în criteriul Raport preț calitate. Plitele incorporabile sunt o categorie de electrocasnice incorporabile care este foarte fiabilă, în general principalele defecte fiind la nivelul supapelor de siguranță pentru gaz, care, în situația în care nu sunt curățate cu grijă și se împinge excesiv în ele în momentul curățării se defectează.


    CARACTERISTICI GENERALE
    Tip alimentare
    Gaz
    Numar arzatoare 4
    Pozitionare butoane Lateral
    Aprindere electrica Da
    ARZATOARE
    Arzator WoK
    Nu
    Material gratare Otel
    Arzator mare 1
    Arzator normal 2
    Arzator mic 1
    Putere arzator mare 3 kW
    Putere arzator mic 1 kW
    Putere arzator normal 1.65 kW
    FUNCTII
    Afisaj electronic
    Nu
    Taste touch Nu
    Timer Nu
    Semnal sonor Nu
    Zona extinsa de gatire Nu
    Deconectare automata Da
    Montare de tip slide Nu
    DATE TEHNICE
    Inox
    Da
    Material Metal
    Latime 58 cm
    Dimensiuni (IxLxA) cm 4.1 x 58 x 50
    Dimensiuni nisa (cm) 3 x 56 x 48
    Duze pentru GPL Da
    Greutate (Kg) 8

    0 comentarii:

    Postări populare

    Comentarii si pareri de pe forumul Incorporabile Premium

    Comentarii pe Incorporabile Premium