sâmbătă, 10 martie 2018

Păreri despre cuptorul incorporabil Bosch HBG33B530

SEGMENT PIAȚĂ, VARIAȚIE  PREȚ Bosch HBG33B530

Cuptorul incorporabil Bosch HBG33B530 face parte din gama de produse a producătorului de electrocasnice, prețul variază între 2700 și 4500 de lei.      

RAPORT CALITATE PREȚ Bosch HBG33B530

OPȚIUNI UTILIZARE Bosch HBG33B530

EFICIENȚĂ AUTOCURĂȚARE Bosch HBG33B530

DESIGN Bosch HBG33B530

PRODUSE COMPLEMENTARE Bosch HBG33B530

FIABILITATE Bosch HBG33B530

Dacă citiți acest articol de pe tabletă sau telefon mobil vă recomandăm să rotiți dispozitivul pentru a putea vedea evaluarea produsului pentru fiecare criteriu.  


EVALUAREA CUPTORULUI INCORPORABIL Bosch HBG33B530

Mai jos găsiți evaluarea făcută de Blog Electrocasnice, ținând cont de principalele criterii de alegere pentru un cuptor incorporabil, precum și principalele caracteristici de care să țineți cont atunci când alegeți un cuptor incorporabil care să se potrivească nevoilor utilizatorului:
Bosch HBG33B530

Prețurile la care puteți cumpăra acest model de la principalele magazine de electrocasnice:

                    

Raport Calitate Preț                  ★★★☆

Raportul calitate preț este dat în principal de câteva caracteristici obligatorii pentru ca un cuptor incorporabil să fie bun, aici referindu-mă în special în cazul cuptoarelor incorporabile electrice, la necesitatea existenței convectorului, convector care este amplasat în partea din spate a cavității cuptorului și care, în majoritatea cazurilor este vizibil și în poza de prezentare a produsului, deci, vă puteți da seama din start dacă există sau nu. Acest subansamblu garantează posibilitatea de preparare la o temperatură uniformă în întreaga cavitate, ceea ce înseamnă că mâncarea va fi gătită uniform. Da că există sistem de autocurățare, prețul crește de la sistemul catalitic, care este întâlnit pe segmentul middle level, până la cel pirolitic, cel mai eficient sistem de autocurățare de pe piață. 

Acum diferențele de brand, influențează și ele bineînțeles prețul. Dacă ar fi să facem un top al producătorilor de cuptoare incorporabile, recomandările noastre sunt următoarele:

  1.  Miele
  2.  Siemens, AEG
  3.  Electrolux, Bosch, Teka, Franke
  4.  Whirlpool, Beko, Samsung, Hotpoint, 
  5.  Hansa, Zanussi, Arctic, Pyramis
Existența suporților telescopici contribuie și ei atât la confortul oferit pentru utilizator cât și în ceea ce privește prețul cuptorului. Dacă ar fi să sintetizăm, un cuptor incorporabil electric fără convector are un preț de sub 700 de lei. Orice preț mai mare de 700 de lei, nu-l face recomandabil din acest punct de vedere. În cazul cuptoarelor incorporabile cu convector, acestea pleacă de la 800 de lei. Dacă are autocurățare catalitică, un raport calitate preț bun îl găsiți în jurul sumei de 1200 de lei. Dacă are rețete presetate, prețul ar trebui să crească cu 30 la sută. Suporții telescopici urcă prețul cuptorului cu circa 100-200 de lei

    Opțiuni utilizare                             ★★★★

    În ceea ce privesc opțiunile de utilizare, un minim privind numărul de funcții ar fi de cinci sau șase funcții. Acum, teoretic, cu cât numărul de funcții este mai mare cu atât opțiunile și numărul de alimente ce pot fi preparate este mai mare, însă cea mai mare parte din rețete se pot găti în cele 5-6 funcții. Există însă cuptoare performante care au rețete presetate, iar atunci cuptorul își setează singur temperatura și funcția în funcție de rețetă, utilizatorul selectând spre exemplu rețeta pui, iar cuptorul știe ce să facă în acest sens. Tot la capitolul opțiuni de utilizare, recomand suporții telescopici. Aceștia sunt foarte practici, deoarece se poate scoate tava din cavitatea cuptorului și aceasta va sta în consolă cu ajutorul suporților, un  lucru foarte util atunci când, de exemplu, vreți să luați sau să puneți ceva în tavă, sau dacă vreți să amestecați.

    Eficiența autocurățare                 ★★★★

    În ceea ce privește eficiența autocurățării, există trei sisteme de autocurățare, bazate pe două procese fizico-chimice. Pe procesul catalitic există două tipuri de autocurățare:
    • cu pereți catalitici, pereți poroși, consumabili, cu o durată estimată de viață de 2-3 ani de zile, o găsiți pe piață sub denumirea comercială de autocurățare catalitică
    • curățare pe bază de vapori de apa, cel mai puțin eficient, fiind nevoie de intervenția ulterioară a utilizatorului care va trebui să curețe cu o lavetă, impuritățile înmuiate. Găsiți acest tip de autocurățare sub denumirea comercială de AquaClean.
    Autocurățarea pirolitică este practic singura care curăță singură cuptorul, nemaifiind nevoie de intervenția utilizatorului și nici de consumabile. însă acest tip de autocurățare, urcă prețul cuptorului cu până la 50 la sută.

    Design                                                   ★★★★

    Pe piață există două linii de design în care se pot încadra electrocasnicele incorporabile. Dacă optați pentru o bucătărie modernă, electrocasnicele trebuie să urmărească aceeași linie. Dacă doriți o bucătărie retro, rustică, producătorii de electrocasnice pun la dispoziția utilizatorului și astfel de electrocasnice, electrocasnice care în general evită inoxul. 

    În cazul cuptoarelor incorporabile ce urmăresc o linie moderna de design, este bine sa optați pentru modele cât mai ergonomice, cu butoane push in, retractabile, panouri electronice de comandă, dacă se poate full touch control cu atât mai bine, modelele de vârf având panoul full touch control.


    Seturile de incorporabile rustice au dimpotrivă butoane retro și în general forme mai rotunjite, care să susțină vizual această intenție a designerului de produs. În general produsele retro sunt mai scumpe, având în vedere că există o piață mai mică, să spunem ușor exclusivită, deși modelele premium cu design modern pot ajunge și la prețuri de 3, 4000 de euro.

    Produse complementare                 ★★★☆

    În general este bine să optați pentru plite, hote și eventual cuptoare cu microunde acolo unde este cazul, incorporabile, care să aparțină nu doar aceluiași producător, dar să se și potrivească din punct de vedere al liniei de design și totodată din punct de vedere cromatic. În general producătorii gândesc gamele de produse astfel încât să permită utilizatorului posibilitatea să opteze pentru mai multe modele. În general, noi vă recomandăm produse complementare cu care produsul se poate asocia. Este mai simplu în cazul electrocasnicelor cu design modern, în cazul electrocasnicelor rustice, existând de cele mai multe ori o singură opțiune pentru plita și hota incorporabilă.

    Fiabilitate                                                   ★★★★

    Fiabilitatea este în general relaționată cu calitatea și renumele producătorului, mai multe în acest sens am menționat mai sus, în criteriul Raport preț calitate. Oricum, cuptoarele incorporabile sunt în general o categorie de electrocasnice incorporabile care este foarte fiabilă, indiferent de branding.

    CARACTERISTICI GENERALE
    Tip alimentare
    Electric
    Capacitate (l) 66
    Clasa de eficienta energetica A
    Control cuptor Mecanic
    Tip afisaj LCD
    Grill Da
    Ventilator Da
    FUNCTII SI PROGRAME
    Incalzire rapida
    Da
    Iluminare interioara Da
    Sistem pornire/oprire automata Da
    Sistem usa rece Da
    Blocare acces copii Da
    Convectie aer fierbinte Da
    Functie decongelare Da
    Grill cu convectie aer Da
    Grill cu suprafata mare Da
    Grill cu suprafata mica Da
    Incalzire inferioara Da
    Incalzire superioara Da
    Treapta pentru Pizza Da
    Alte functii EcoClean Convectie aer fierbinte 3D Plus
    ACCESORII
    Gratar combi
    Da
    Tava coacere 1 x tava de copt emailata 1 x tava universala
    DATE TEHNICE
    Putere (W)
    3500
    Consum de energie (kW/h) 0.96
    Alimentare (V/Hz) 220-240 / 50-60
    Greutate (Kg) 35
    Dimensiuni (I x L x A) (cm) 59.5 x 59.5 x 54.8
    Lungime cordon alimentare: 1.2 m
    Material usa Sticla
    Material Sticla
    Culoare Quartz
    Altele Cuptor XXL din GranitEmail Soft Close

    0 comentarii:

    Postări populare

    Comentarii si pareri de pe forumul Incorporabile Premium

    Comentarii pe Incorporabile Premium