miercuri, 25 ianuarie 2017

Instructiuni de instalare si montare masina de spalat vase

Instructiuni importante referitoare la siguranta

• Nu amplasati produsul pe covor, in caz contrar componentele electrice se pot supraincalzi din cauza ventilarii insuficiente. Acest fenomen poate provoca defectarea produsului. 
• Nu folositi produsul daca stecherul sau cablul de alimentare este deteriorat! Contactati un agent de service autorizat.
• Conectati produsul la o priza impamantata si protejata de o siguranta care respecta datele din tabelul “Specificatii tehnice”. Instalatia de impamantare trebuie realizata de un electrician calificat. Producatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru daunele cauzate de utilizarea produsului fara impamantare conforma cu reglementarile locale. 
• Furtunurile de alimentare cu apa si de evacuare trebuie sa fie fixate corect si sa nu prezinte deteriorari. 
• Scoateti produsul din priza cand nu il folositi. 
• Nu curatati niciodata produsul turnand sau imprastiind apa pe acesta! Pericol de soc electric! 
• Nu atingeti stecherul cu mainile ude! Nu scoateti aparatul din priza tragand de cablu, trageti doar de stecher. 
• Scoateti masina din priza cat timp efectuati proceduri de instalare, intretinere, curatare si depanare. • Instalarea si depanarea produsului se vor efectua excusiv de catre agenti de service autorizati. Producatorul nu raspunde de daunele care pot aparea datorita procedurilor executate de persoane neautorizate. 
• Nu introduceti solventi chimici in produs. Pericol de explozie. • Cand trageti complet in afara cosurile superioare si inferioare, usa produsului va sustine intreaga greutate a acestora. Nu asezati alte greutati pe usa; in caz contrar, produsul se poate rasturna. 
• Nu lasati usa produsului deschisa, cu exceptia procedurilor de incarcare si descarcare.

• Nu deschideti inutil usa produsului in timpul functionarii. Aveti grija la vaporii fierbinti care se degaja cand deschideti usa. Destinatie Acest aparat este destinat utilizarii in mediul casnic si in alte medii similare, precum: 
• Chicinete din magazine, birouri si alte spatii de lucru; 
• Ferme; 
• De catre clientii hotelurilor, motelurilor si altor medii de tip rezidential;
• Medii de tipul pensiunilor; 
• Folositi numai detergenti, agenti de clatire si aditivi pentru masini de spalat vase. 
• Producatorul isi declina orice responsabilitate pentru probleme survenite datorita utilizarii incorecte sau transportului incorect. 
• Durata de functionare a produsului este de 10 ani. In aceasta perioada vor fi disponibile piese de schimb originale pentru mentinerea aparatului in buna stare de functionare. 
• Acest produs nu este destinat utilizarii de catre persoane cu afectiuni fizice, senzoriale sau mentale, de catre persoane fara cunostinte in domeniu sau neexperimentate (inclusiv copii), cu exceptia cazului in care sunt supravegheate de o persoana responsabila pentru siguranta lor sau de o persoana care sa ii instruiasca cu privire la utilizarea produsului. Siguranta copiilor 
• Produsele electrice sunt periculoase pentru copii. Nu permiteti copiilor sa se apropie de produs cand acesta functioneaza. Nu ii lasati sa se joace cu produsul.
• Inchideti usa masinii cand parasiti incaperea. • Pastrati toti detergentii si produsele auxiliare intrun loc sigur, la care copiii nu au acces.  

Instalare 

Apelati la un agent de service autorizat pentru instalarea produsului. Pentru a pregati produsul pentru utilizare, asigurati-va ca retelele de electricitate, apa si canalizare sunt functionale inainte de a chema agentul de service. 

Daca exista probleme, apelati la un tehnician si instalator calificat pentru a face modificarile necesare. C Este responsabilitatea cumparatorului sa pregateasca instalatiile electrice, de apa curenta si de canalizare care vor fi folosite de masina de spalat. 
B Instalarea si racordurile electrice trebuie realizate numai de un agent de service autorizat. Producatorul nu raspunde de daunele care pot aparea datorita procedurilor executate de persoane neautorizate. 
B Inainte de instalare, verificati daca produsul are defectiuni vizibile. Daca descoperiti defectiuni, nu instalati produsul. Produsele deteriorate va pun in pericol siguranta. 
A Verificati furtunurile pentru alimentare cu apa si de evacuare a apei, asigurandu-va ca nu au fost pliate, presate sau strivite cand masina a fost impinsa la locul ei dupa instalare sau curatare. La pozitionarea produsului, aveti grija sa nu deteriorati podeaua, peretii, conductele etc. Nu apucati produsul de usa sau de panou in timpul mutarii. 
Recomandari de amplasare - Amplasati produsul pe o suprafata rigida si plana, care poate sa ii sustina greutatea! Produsul trebuie instalat pe o suprafata plana, astfel incat usa sa poata fi inchisa confortabil si corect. 
- Nu instalati produsul in locuri in care temperatura poate scadea sub 0ºC. 
- Amplasati produsul la cel putin 1 cm distanta de alte corpuri de mobilier. 
- Amplasati produsul pe o suprafata rigida. Nu il amplasati pe un covor sau pe alte suprafete similare. B Nu amplasati produsul pe cablul de alimentare. 
- Alegeti un loc care permite incarcarea si descarcarea rapida si confortabila a vaselor. 
- Instalati produsul in apropierea retelei de apa si de canalizare. Alegeti locul de instalare tinand cont de faptul ca acesta nu va mai fi schimbat dupa efectuarea racordurilor.

Conectarea la reteaua de apa 

 Va recomandam sa montati un filtru pe conducta de alimentare cu apa a casei / apartamentului pentru a proteja masina de problemele care pot fi provocate de impuritatile (nisip, pamant, rugina etc.) din reteaua de alimentare cu apa si pentru a evita neplacerile cum ar fi ingalbenirea
Conectarea la canalizare
Furtunul de evacuare a apei poate fi conectat direct la conducta de canalizare. Conectarea trebuie realizata la o inaltime cuprinsa intre 50 cm si 100 cm. Daca furtunul de evacuare este mai lung de 4 metri, este posibil ca vasele sa ramana murdare. Conectati furtunul de evacuare a apei la canalizare fara a-l indoi. Fixati etans furtunul de evacuare a apei pe canalizare, pentru a preveni desprinderea acestuia in timpul functionarii. C Conducta de canalizare trebuie sa fie conectata la sistemul de canalizare, nu la ape de suprafata. sau acumularea de reziduuri la sfarsitul spalarii. Temperatura permisa a apei: pana la 25°C Masina de spalat vase nu poate fi conectata la dispozitive deschise pentru apa calda sau la dispozitive cu incalzire instantanee. 

- Nu cuplati la masina noua un furtun vechi sau folosit. Folositi furtunul de alimentare cu apa nou, furnizat impreuna cu produsul. 
- Conectati furtunul de alimentare cu apa direct la robinetul de apa. Presiunea apei de la robinet trebuie sa fie cuprinsa intre 0,3 bari si 10 bari. Daca presiunea apei depaseste 10 bari, instalati un regulator de presiune. C Insurubati furtunul de alimentare cu apa pe un robinet cu filet exterior de ¾ toli. Daca este necesar, introduceti un filtru pentru eliminarea sedimentelor de pe conducte. 
- Dupa realizarea conexiunilor, deschideti complet robinetele si asigurati-va ca nu exista scurgeri. A Pentru siguranta proprie, inchideti complet robinetul de apa dupa terminarea programului de spalare. 9 RO Ajustarea picioarelor Daca usa produsului nu se inchide corect sau daca produsul se balanseaza cand este impins usor, picioarele produsului trebuie reglate. Reglati picioarele produsului conform manualului de instalare furnizat impreuna cu produsul. In caz contrar, sistemul electric se va deteriora. Daca sistemul Aquasafe este deteriorat, scoateti produsul din priza si apelati la un agent de service autorizat. A Deoarece setul de furtunuri contine conexiuni si sisteme electrice, nu scurtati si nu prelungiti furtunul. Conexiuni electrice Conectati produsul la o priza impamantata si protejata de o siguranta care respecta datele din tabelul “Specificatii tehnice”. 
Producatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru daunele cauzate de utilizarea produsului fara impamantare conforma cu reglementarile locale. 
- Conexiunea trebuie sa respecte reglementarile in vigoare. 
- Stecherul cablului de alimentare trebuie sa fie usor accesibil dupa instalare. A Scoateti produsul din priza dupa terminarea programului de spalare. 
- Tensiunea si capacitatea sigurantei sau intreruptorului sunt indicate in sectiunea „Specificatii tehnice”. Daca siguranta sau intreruptorul existent are o capacitate mai mica de 16 amperi, apelati la un electrician calificat pentru a instala o siguranta de 16 amperi. 
- Tensiunea prizei trebuie sa fie identica cu tensiunea specificata. 
- Nu conectati masina folosind prelungitoare sau triplu stechere. B Cablurile de curent deteriorate trebuie inlocuite de un agent de service autorizat. B Daca produsul are o defectiune, nu il utilizati decat dupa ce este remediata de un agent de service autorizat! Pericol de soc electric! Punerea in functiune Inainte de a utiliza produsul, asigurati-va ca ati facut toate pregatirile respectand instructiunile din sectiunile “Instructiuni importante referitoare la siguranta” si “Instalare”. 
- Pentru a pregati produsul pentru spalarea vaselor, alimentati masina cu detergent si porniti-o fara vase inauntru folosind cel mai scurt program. La prima folosire, adaugati in rezervorul de sare 1 litru de apa inainte de a adauga sarea. Este posibil ca in produs sa existe apa ramasa din timpul proceselor de control al calitatii. Aceasta nu afecteaza produsul. Depozitarea la deseuri a ambalajelor Ambalajele pot fi periculoase pentru copii. Pastrati ambalajele intr-un loc sigur, la care copiii nu au acces. Informatii despre ambalaj Ambalajul produsului este produs din materiale reciclabile, conform reglementarilor noastre nationale de mediu. Nu depozitati ambalajul impreuna cu gunoiul menajer sau cu alte deseuri. Depozitati-l in punctele de colectare a ambalajelor amenajate de autoritatile locale. 

Transportul produsului 

 Daca trebuie sa mutati produsul, apucati-l de partea din spate si mentineti-l in pozitie verticala. Inclinarea produsului in fata poate provoca udarea si deteriorarea componentelor sale electronice. 

1. Scoateti produsul din priza inainte de a-l transporta. 
2. Deconectati furtunurile de evacuare si de alimentare cu apa. 
3. Scurgeti complet apa ramasa in produs


Postări populare

Comentarii si pareri de pe forumul Incorporabile Premium

Comentarii pe Incorporabile Premium